Građani s područja Bjelovara prepoznali značaj akcije "Manje oružja, manje tragedija"

Slika /PU_BB/Manje oružja, manje tragedija/brosura_str_1.png

Dragovoljno policiji predali oružje, streljivo i eksplozivna sredstva

Foto: Ilustracija

U četvrtak 08. travnja, dva građanina s područja Bjelovara, ukupno su policiji dragovoljno predali dvije automatske puške Crvena Zastava M70AB, dvije trenutne tromblonske mine, dva topnička streljiva kalibra 20mm i 10 komada streljiva različitog kalibra.

Obojica su oružje, streljivo i eksplozivna sredstva posjedovali nezakonito, a zbog toga što su to policiji dragovoljno predali, oni neće biti kažnjeni.

Dobro je podsjetiti

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“
 
Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. 
 
Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje:  
automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl. 
 
Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.


Stranica