Građani prepoznali značaj kampanje „Manje oružja, manje tragedija“

Slika /PU_BB/Manje oružja, manje tragedija/mine, bombe, eksploziv - 4.1.2022.jpg

26-godišnjak pronašao i policiji predao značajnu količinu oružja i eksplozivnih sredstava

Foto: Policijska uprava bjelovarsko - bilogorska

U utorak 4. siječnja građanin s područja Bjelovara je policiji dragovoljno predao 50 petardi F2 razreda, dok je 26-godišnjak sa šireg garešničkog područja policiji prijavio da je prilikom čišćenja šupe pronašao ručne bombe i tromblone.

Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je od 26-godišnjaka preuzeo ručnu bombu M75, četiri ručne bombe M52 P1, četiri trenutne tromblonske mine, jednu dimnu tromblonsku minu, 500 grama plastičnog eksploziva, 400 grama TNT eksploziva i dva ručna bacača raketa tzv. „Zolje“.
 
Budući da su obje osobe to policiji dragovoljno predale, protiv njih se neće pokretati nikakav postupak.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji "Manje oružja, manje tragedija" te i dalje pozivamo sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne.  
 
Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica