Građani prepoznali značaj kampanje "Manje oružja, manje tragedija"

Slika /PU_BB/Manje oružja, manje tragedija/manje oružja manje tragedija.jpg
Foto: Ilustracija

Petak, 22. travanj
                                              
53-godišnjak je policiji prijavio da je Rovišću, u Ulici Stjepana Radića dok je čistio stan koji je naslijedio, pronašao eksplozivna sredstva. Na mjesto događaja izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je na siguran način izuzeo ručnu bombu M75, četiri komada streljiva kalibra 7.9 milimetra te tijelo minobacačke mine bez upaljača i eksplozivnog naboja. Navedeno je pohranjeno u skladište ubojne opreme ove policijske uprave.
  
52-godišnji Daruvarčanin je policijskim službenicima dragovoljno predao ručnu bombu M75, pet komada protuavionskog streljiva kalibra 20 milimetra, dva komada protuavionskog streljiva kalibra 30 milimetara, jedan komad protuavionskog streljiva kalibra 25 milimetara, jedno signalno streljivo kalibra 25 milimetra, osam komada streljiva različitog kalibra te tromblonski nastavak za pušku.


Zahvaljujemo se svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji "Manje oružja, manje tragedija" te i dalje pozivamo sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne.  
 
Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica