Građani prepoznali dobrobit i značaj kampanje „Manje oružja, manje tragedija“

Slika /PU_BB/Manje oružja, manje tragedija/Manje oružja-slika22.jpg
Foto: ilustracija

 
U četvrtak 2. veljače, građanin je službenicima Policijske postaje Daruvar dragovoljno predao 74 komada streljiva različitog kalibra. Budući da je to dragovoljno predao, protiv njega se neće pokretati nikakav postupak.
 
U četvrtak 2. veljače, 60-godišnjak je policiji prijavio da je prilikom čišćenja starog štaglja u mjestu Lipovac Majur kod Daruvara pronašao bombu. Na mjesto događaja izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je utvrdio da se radi o ručnoj bombi M 52 koju je na siguran način izuzeo.
 
Navedeno streljivo i bomba pohranjeni su u skladište ubojite opreme do uništenja.
 
Zahvaljujemo se svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji "Manje oružja, manje tragedija" te i dalje pozivamo sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne.
 
Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica