Građani oprez!! Još jedan u nizu modalitet računalne prijevare

Slika /PU_BB/Internet/tablet-pc.jpg

Ako vam netko želi nešto uplatiti pa i dobitak dovoljan mu je samo IBAN broj odnosno broj računa za uplatu

Foto: ilustracija

U ponedjeljak, 27. studenog, prijavila je 50-godišnjakinja s daruvarskog područja da su je na njezin mobilni telefon kontaktirale nepoznate osobe koje su je obavijestile kako je ostvarila dobit u iznosu od šest tisuća eura od trgovanja kriptovalutama.

Nakon više ostvarenih kontakta, ona im je dala privolu pristupa njenom mobilnom internet bankarstvu nakon čega je utvrdila da je umjesto uplate, s njezinog računa skinut poveći novčani iznos za koji je oštećena, a nakon čega je shvatila da se radi o prijevari.

Građani oprez!

Uvijek budite oprezni i sumnjičavi pogotovo kad se od Vas traže vaši bankovni podatci. Ne nasjedajte olako na ovakva primamljive dobitke, ako vam netko i želi nešto uplatiti dovoljan mu je samo IBAN broj odnosno broj računa za uplatu.

Kako ne trebate dijeliti podatke sa svojih bankovnih kartica i osobnih dokumenata tako nikada nemojte nikome davati podatke svog mobilnog internet bankarstva.

I uvijek imajte na umu da nema olako i brzo zarađenog novca bez da netko drugi tu nema svoj interes. Ako se nešto čini predobro da bude istinito, vjerujte zasigurno i nije istinito!

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara možete saznati na stranicama Ravnateljstva policije, a na MUP TV YouTube kanalu pogledajte kako zaštiti osobne i poslovne podatke.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon