Građani, ne čuvajte ilegalno oružje, streljivo i eksplozivna sredstva, predajte ih policiji i izbjegnite sankcije!

Slika /PU_BB/Manje oružja, manje tragedija/Manje oružja manje tragedija-brošura 2.jpg

Akcijom „Manje oružja, manje tragedija“ omogućena je dragovoljna predaja neregistriranog oružja, streljiva i drugih eksplozivnih sredstava bez prekršajnih ili kaznenih sankcija

Foto: ilustracija

Ministarstvo unutarnjih poslova više od 16 godina neprekidno provodi preventivno-edukativnu akciju „Manje oružja, manje tragedija“ s ciljem veće sigurnosti građana, a kojom je omogućena dragovoljna predaja neregistriranog oružja, streljiva i drugih eksplozivnih sredstava bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija. To je najučinkovitija kampanja u prikupljanju oružja u povijesti UN-a u kojoj su dosada sudjelovali brojni građani naše Bjelovarsko-bilogorske županije i pritom policiji predali veliku količinu oružja i drugih eksplozivnih sredstava.
 
No, unatoč sustavnoj kampanji i upućenim pozivima, i dalje neki građani ne žele registrirati oružje i streljivo već ih protupravno čuvaju u svojim domovima pa je policija po pronalasku prinuđena ih sankcionirati.
Takav jedan slučaj su jučer evidentirali policijski službenici Policijske postaje Bjelovar koji su proveli kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja općine Velika Pisanica. Naime, operativnim radom policijski službenici saznali su da osumnjičeni posjeduje neprijavljeno oružje i streljivo i pretragom u njegovom domu pronašli 70 komada streljiva raznog kalibra.
Završetkom kriminalističkog istraživanja, 60-godišnjak je prekršajno prijavljen nadležnom Prekršajnom odjelu Općoinskog suda u Bjelovaru zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

 
Kako ne bi bili sankcionirani, pozivamo i dalje građane da se pridruže akciji „Manje oružja - manje tragedija“ i dragovoljno predaju nelegalno oružje, streljivo i ostala minsko-eksplozivnih sredstava te svoj dom učine sigurnijim.

Inače, u posljednje vrijeme na području nadležnosti Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske učestale su dragovoljne predaje što je za svaku pohvalu. I jučer je jedna osoba s bjelovarskog područja dragovoljno policiji predala 60 komada različitog streljiva. Svo predano i oduzeto oružje, streljivo i eksplozivna sredstva preuzeli su policijski službenici koji će se zbrinuti prema pravilima struke.
 
Detaljne informacije o provedbi akcije „Manje oružja - manje tragedija“ mogu se dobiti pozivom na besplatni broj telefona 0800 88 92.
 

Stranica