eOsobna i točka!

  • Slika /PU_BB/Razno/eOi/CRS_5395_DxO.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Danas, 6. listopada u 9.30 sati u predvorju gradske uprave u Bjelovaru, Trg Eugena Kvaternika 2, održana je prezentacija rada uređaja za aktiviranje eOsobne

Foto: Agencija za komercijalnu djelatnost i Policijska uprava bjelovarsko - bilogorska

Ministarstvo unutarnjih poslova je s Agencijom za komercijalnu djelatnost (AKD) 4. travnja 2022. sklopilo Sporazum o suradnji s ciljem provedbe projekta C.2.3. R3-I5 Projekt uvođenja digitalne osobne iskaznice. Navedeni projekt se provodi na temelju NPOO-a koji je u srpnju 2021. godine odobren od strane Europske Komisije.
 
U okviru navedenog projekta, Ministarstvo unutarnjih poslova je korisnik i nositelj projekta, dok je Agencija za komercijalnu djelatnost proizvodno, uslužno i trgovačko d.o.o. partner. Cilj provođenja kampanje je potaknuti što veći broj građana na aktivaciju i korištenje nacionalnog identifikacijskog osobnog dokumenta kako je definirano Zakonom o osobnoj iskaznici. Projekt digitalne osobne iskaznice financira Europska unija iz fonda NextGeneration EU.
 
Danas, 6. listopada s početkom u 9.30 sati u predvorju gradske uprave u Bjelovaru, Trg Eugena Kvaternika 2, direktorica sektora prodaje u AKD-u Adela Jelinek Bišćan je prezentirala navedeni projekt te objasnila rad i postupak aktiviranja elektroničke osobne iskaznice te izrade Mobile ID na uređaju (platformi) za aktiviranje eOsobne koji je postavljen u navedenom predvorju.
 
Više informacija na stranicama www.eid.hr
Video upute za aktivaciju:
-          eOsobne iskaznice Aktivacija elektroničke osobne iskaznice - YouTube,
-          MobileID Aktivacija mobileID osobne iskaznice - YouTube,
-          Video prikaz prijave u sustav e-građani: MobileID prijava u e-Građani.
 
Građani
 
Dragi sugrađani, kako bismo bili ukorak s najnovijim standardima, pozivamo vas da aktivirate certifikate na svojim elektroničkim iskaznicama, zatražite mobilni identitet te putem mobilne aplikacije Certilia ostvarite mogućnost pristupanja portalu eGrađani putem mobitela. Naravno, kvalificiranim elektroničkim potpisom možete potpisivati dokumente. Nakon aktivacije MobileID više vam neće trebati čitač!

Za cijeli postupak treba vam osobna iskaznica s čipom, PIN omotnica i mobitel. U slučaju gubitka inicijalnih podataka za registraciju i aktivaciju (PIN omotnica), nove možete zatražiti u policijskoj upravi te na jednostavan način aktivirati eOsobnu i ostvariti pristup digitalnim uslugama uz najvišu razinu sigurnosti. 


Pisane vijesti | Društvo i zajednica