Dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Slika /PU_BB/slike vijesti-novije/policija natpis4.jpg
Foto: ilustracija

U utorak, 31. listopada, na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske evidentirano je pet prometnih nesreća od čega tri nesreće na bjelovarskom području i po jedna nesreća na daruvarskom i čazmanskom području.
 
U dvije prometne nesreće bilo je ozlijeđenih osoba.
 
U utorak, oko 10,40 sati, u prometnoj nesreći ozlijeđen je vozač osobnog automobila. Do nesreće je došlo kada je 24-godišnjak, pod utjecajem alkohola, koji je upravljao osobnim automobilom, bjelovarskih registarskih oznaka, kroz Gornji Draganec zbog neprilagođene brzine zahvatio bankinu kojom se vozilo kretalo do betonskog mosta u koji je udarilo i nastavilo se nekontrolirano kretati pri čemu je vozilo udarilo u slijedeći betonski most i dvorišnu ogradu te nakon toga u drveni stup rasvjete koji je od siline udara puknuo. Vozilo se prevrnulo na krov i zaustavilo na travnatoj površini.    
U prometnoj nesreći je ozlijeđen 24-godišnji vozač koji je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu „dr. Anđelko Višić“ gdje su mu utvrđene lake tjelesne ozlijede.
Protiv 24-godišnjaka pokrenut će se prekršajni postupak zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.    
 
U utorak, oko 18,05 sati, u prometnoj nesreći u Ulici Jurja Haulika u Bjelovaru je ozlijeđena pješakinja.
Do nesreće je došlo kada 48- godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom, njemačkih nacionalnih registarskih oznaka, nije na pješačkom prijelazu propustio pješake te je prednjim dijelom vozila udario 24-godišnju pješakinju koja se nalazila na obilježenom pješačkom prijelazu.
Nakon udara pješakinja je pala na poklopac motora vozila, a potom na kolnik.
Ozlijeđena 24-godišnjakinja je vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u Opću bolnicu „dr. Anđeko Višić“ Bjelovar.
Nakon zaprimanja medicinske dokumentacije protiv 48-godišnjeg vozača slijedi podnošenje odgovarajuće prijave.       
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila