Dva požara u protekla 24 sata na području policijske uprave

Slika /PU_BB/slike vijesti/vatrogasni-kombi.jpg
Foto: Ilustracija

Veliki Grđevac
 
U ponedjeljak 8. kolovoza oko 10.15 sati u Velikom Grđevcu, u Ulici Vladimira Nazora, 69-godišnjakinja je u dvorištu uz zid gospodarskog objekta, na zidanom ložištu pekla papriku. Nakon što je završila, vatru nije ugasila te je mjesto ostavila bez nadzora. Vatra se proširila na drvenu pseću kućicu koja se nalazila u blizini, a nakon toga i na krov gospodarskog objekta na kojem je izgorjela južna strana krova.
 
Na mjesto događaja izašli su pripadnici javne vatrogasne postrojbe Grada Grubišnoga Polja i dobrovoljnih vatrogasnih društava Veliki Grđevac, Pavlovac i Donja Kovačica koji su oko 11 sati ugasili požar.
 
Po izjavi 48-godišnjeg vlasnika u požaru mu je nastala šteta od 15 tisuća kuna. U vezi događaja slijedi izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.
 
Hercegovac
 
U ponedjeljak 8. kolovoza oko 10 sati u Hercegovcu, u Ulici Hrvatskih branitelja, na livadi vlasništvo 63-godišnjakinje na neutvrđen način došlo je do zapaljenja suhe trave i niskog raslinja.

Na mjesto događaja izašli su pripadnici javne vatrogasne postrojbe Grada Garešnice i dobrovoljnog vatrogasnog društva Hercegovac te su ugasili požar.
 
U požaru je izgorjela površina od 50 x 100 metara, a prema izjavi vlasnice nije joj nastala nikakva materijalna šteta.
 

Pisane vijesti | Okoliš