Dragovoljna predaja streljiva i dijelova oružja

Slika /PU_BB/slike vijesti/oruzje03.jpg

Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

Foto: ilustracija
         U srijedu, 16. siječnja, jedna osoba sa bjelovarskog područja je policiji dragovoljno predala 80 komada streljiva kalibra 7,9 mm, dok je druga osoba sa grubišnopoljskog područja dragovoljno policiji predala 257 streljiva različitog kalibra, 4 spremnika za automatsku i 4 spremnika za poluautomatsku pušku, a što je pronašla čisteći podrum u svojoj kući.

         I u utorak, 15. siječnja, jedna osoba iz okolice Bjelovara je policiji dragovoljno predala 100 komada streljiva kalibra 7,9 mm.

         Budući da se u svim ovim događajima radi o dragovoljnoj predaji streljiva i dijelova oružja ove osobe neće snositi nikakve zakonske sankcije. 

Podsjećamo!

Podsjećamo građane da je u tijeku provođenje akcije Manje oružja - manje tragedija, odnosno prema Zakonu o oružju oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.


Stranica