Dragovoljna predaja oružja i streljiva

Slika /PU_BB/slike vijesti/oruzje01.jpg

Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi dragovoljne predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak

Foto: ilustracija
Ponedjeljak, 08. srpnja obilježila je dragovoljna predaja oružja i streljiva, pa je tako jedna osoba iz Daruvara policiji dragovoljno predala jednu vojnu pušku M-48 i 1000 komada raznog streljiva.
Istog dana jedna osoba iz okolice Garešnice je policiji dragovoljno predala 50 komada puščanog streljiva kalibra 7,9 mm, dok je drugao osoba koja je također iz okolice Garešnice policiji je predala vojnu pušku PAP kalibra 7,62 mm i 300 komada raznog streljiva.
Puške i streljivo su pohranjene u skladište ubojite opreme do uništenja, a budući da se radi o dragovoljnoj predaji ove osobe neće snositi nikakve zakonske sankcije. Time su otklonili opasnost iz svoje okoline i dali svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas.

Dobro je podsjetiti:
Podsjećamo!
Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku provođenje akcije Manje oružja - manje tragedija, odnosno prema Zakonu o oružju oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.
Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.
Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. O svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.




 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon