Dragovoljna predaja eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva

Slika /PU_BB/slike vijesti/manje oružja, manje tragedije.jpg

Policija i nadalje poziva i apelira na sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

Foto: ilustracija
U petak, 18. siječnja, jedna osoba sa grubišnopoljskog područja je policiji dragovoljno predala 119 komada streljiva različitog kalibra koje je pronašla čisteći kuću.
U ponedjeljak, 21. siječnja, osoba sa garešničkog područja je policiji dragovoljno predala oružje i streljivo za koje je izjavila da je ostalo od domovinskog rata i to jednu poluautomatsku pušku, kuburu ručne izrade i cijev za nju, jednu ručnu bombu i 265 komada raznog streljiva.
Kako se i u ova dva slučaja radilo o dragovoljnoj predaji ove osobe neće snositi nikakve zakonske sankcije, a policija poziva i apelira na sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

 


Stranica