Dragovoljna predaja eksplozivnih sredstava i streljiva

Slika /PU_BB/Manje oružja, manje tragedija/manje oružja, manje tragedija-sasa.jpg

Sve pohvale ovim osobama koje su prepoznala dobrobiti naše akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i tako pridonijela sigurnosti svih nas

Foto: ilustracija

U srijedu, 21. srpnja, dvije osobe s područja naše županije su odlučile dragovoljno izručiti eksplozivna sredstva i streljivo koje su nedozvoljeno posjedovali, te tako izbjeći moguće prekršajne ili kaznene sankcije. Time su otklonili opasnost iz svoje okoline i dali svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas.

Odazivajući se na naše kontinuirane pozive jedna osoba iz okolice Bjelovara je policiji predala dvije ručne bombe M-75 i jednu dimnu kutiju "kodš"-m3f. Druga osoba iz okolice Daruvara je predala tri ručne bombe M-75 i čak 200 komada streljiva kalibra 7,9 mm. Preuzeta eksplozivna sredstva i streljivo biti će pohranjeno u skladište ubojite opreme do uništenja.

Ova akcija "Manje oružja, manje tragedija" omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja ali i pirotehničkih sredstava. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica