Dovršeno višemjesečno kriminalističko istraživanje zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis - 4456156.jpg

Šestero osoba s bjelovarskog područja oštetili trgovačka društva za najmanje 6,4 milijuna kuna, za koji iznos su sebi pribavili znatnu nepripadnu imovinsku korist

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom u Bjelovaru proveli opsežno višemjesečno kriminalističko istraživanje nad šestero hrvatskih državljana s bjelovarskog područja zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su osumnjičenici u razdoblju od 2019. do prosinca 2022. godine s namjerom da se protupravno materijalno okoriste sa žiro računa šest trgovačkih društava podizali novac putem bankomata i na šalteru banke koji nisu koristili za potrebe društva nego su ga zadržali za sebe, a isto tako novčana sredstva društava koja su ostvarena prometom putem fiskalnih računa nisu polagali na račun trgovačkih društava nego su ih također zadržavali za sebe, te za trgovačka društva nisu uredno vođene poslovne knjige iako im je bila dostupna poslovna dokumentacija društava.

Zasada je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su osumnjičenici osobe starosti 38, 31, 29, 28, 23 i 21 godinu s bjelovarskog područja oštetili trgovačka društva za najmanje 6,4 milijuna kuna, za koji iznos su sebi pribavili znatnu nepripadnu imovinsku korist.

Prilikom realizacije kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage više osoba, osobnih vozila i prostora koje koriste osumnjičene osobe kojom prilikom je pronađena razna poslovna dokumentacija, pečati trgovačkih društava, mobilni telefoni, novac te nelegalno oružje.

Protiv svih šest osumnjičenih osoba podnijeta je kaznena prijava, dok su četiri osumnjičene osobe uhićene i predane pritvorskom nadzorniku naše policijske uprave.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon