Dovršeno kriminalističko istraživanje zbog počinjenih kaznenih djela protiv službene dužnosti

Slika /PU_BB/Policija-ilustracije/MUP-grb.jpg

Sumnja se da je 45-godišnjak davao mito službenoj osobi, a 44-godišnjak je primao mito da obavi službenu radnju koju nije smio

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te u suradnji s policijskim službenicima Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Uprave kriminalističke policije i organiziranog kriminaliteta, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana starosti 44 i 45  godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je u prosincu 2021. godine osumnjičeni 45-godišnjak kako bi osigurao deblokadu računa trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu, ponudio mito od 2.500,00 eura osumnjičenom 44-godišnjaku, službeniku Središnjeg ureda Porezne uprave koji je u okviru svojih ovlasti poduzeo radnje.
U tu svrhu 44-godišnjak je kao službena osoba primio mito za sebe, da unutar granica svoje ovlasti obavi službenu radnju koja se ne bi smjela obaviti, dok je 45-godišnjak službenoj osobi dao mito.

U sklopu kriminalističkog istraživanja na području Zagreba i Zadra, na nekoliko lokacija provedeno je niz dokaznih radnji, pretraga osoba, domova, poslovnih prostora i vozila te je pronađena i privremeno oduzeta veća količina novca i korespondencije, kao i sredstva komuniciranja i računalna oprema koju su koristile osumnjičene osobe.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, a kaznenu prijavu su podnijeli Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon