Dovršeno kriminalističko istraživanje teških krađa provaljivanjem

Slika /PU_BB/slike vijesti/lisice.jpg

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa provaljivanjem protiv osumnjičenih su podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu i predani su pritvorskom nadzorniku

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Bjelovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 17-godišnjakom s bjelovarskog područja, 18-godišnjakom i 19-godišnjakom iz okolice Bjelovara zbog sumnje u počinjenje osam kaznenih djela teških krađa provaljivanjem počinjenih na području grada Bjelovara, a koje su počinili tijekom ovog mjeseca.

Sumnja se da su 17-godišnjak i 19-godišnjak u noći s četvrtka na petak, 06./07. veljače, u Bjelovaru, u Ulici Augusta Šenoe provalili u ugostiteljski objekt iz kojeg su ukrali novac i cigarete. Šteta počinjena kaznenim djelom iznosi najmanje 7.600,00 kuna. Potom su u razdoblju od 08. do 11. veljače pokušali provaliti u frizerski salon u Bjelovaru, na Šetalištu dr. Ivše Lebovića, u čemu nisu uspjeli.

Kako ukazuju saznanja iz kriminalističkog istraživanja 17-godišnjak, 18-godišnjak i 19- godišnjak su u razdoblju od 11. do 17. veljače zajedno počinili i šest teških krađa provaljivanjem u automatske blagajne, aparate za tople napitke, slastice i bezalkoholna pića na bjelovarskom području.

Sumnja se da su u utorak, 11. veljače, u Bjelovaru, na Trgu hrvatskog sokola, provalili u dva parkirna aparata, tj. automatske blagajne koji se nalaze postavljeni u gradskoj podzemnoj garaži čime su poduzeće u čijem su vlasništvu oštetili za neutvrđenu količinu novca ali svakako veću od 1.000,00 kuna.

U razdoblju od 10. do 15. veljače, u Bjelovaru, u Ulici Antuna Mihanovića, u zgradi Opće bolnice Bjelovar provalili su u pet aparata za tople napitke, odakle su ukrali novac pričinivši vlasniku aparata štetu od najmanje 8.000,00 kuna.

U razdoblju od 15. do 17. veljače, u Bjelovaru, na Poljani dr. F. Tuđmana, provalili su u zgradu srednjoškolskog centra u sklopu koje se nalaze tri srednje škole, u kojima su iz samouslužnih aparata za tople napitke ukrali kovani i papirnati novca koji se nalazio u aparatima dok su iz kantine jedne od škola ukrali registar blagajnu s novcem. Šteta počinjena kaznenim djelom iznosi najmanje 3.700,00 kuna.

U drugoj srednjoj školi u Bjelovaru, u Ulici dr. A. Starčevića, u koju su također provalili, iz aparata za hladne napitke i slastice te iz tri aparata za tople napitke također su ukrali papirni i kovani novac u vrijednosti 14.980,00 kuna.

U razdoblju od 14. do 17. veljače, u Bjelovaru, u Ulici Tome Bakača, provalili su u zgradu osnovne škole u kojoj su provalili u aparata za pripravu toplih napitaka i iz kojeg su ukrali novac pričinivši vlasniku aparata štetu od najmanje 2.100,00 kuna.

U noći, 16./17. veljače, u Bjelovaru, u Massarykovoj ulici, na autobusnom kolodvoru, provalili su u ured za prodaju karata gdje su također iz aparata za tople napitke ukrali nekoliko stotina kuna.

Zbog sumnje u počinjenje svih ovih kaznenih djela teških krađa provaljivanjem protiv osumnjičenih su podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu i predani su pritvorskom nadzorniku.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon