Dovršeno kriminalističko istraživanje razbojništva

Slika /PU_BB/slike vijesti/lisice.jpg

Brzim, pravovremenim i nadasve efikasnim policijskim postupanjem razriješeno ovo kazneno djelo

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Čazma i Garešnica, te Službe kriminalističke policije ove policijske uprave su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika, 20-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine i 17-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništva na štetu 68-godišnjeg mještanina Bojane.

Osnovano se sumnja da su njih dvojica u ponedjeljak, 30. svibnja, tijekom poslijepodneva, iskoristili okolnost da je 68-godišnjak otključao ulazna vrata svoje obiteljske kuće u kojoj živi sam, te je jedan počinitelj ušao u kuću i oštećenog odgurnuo uslijed čega je on pao i ozlijedio se. Uz prijetnju vatrenim oružjem da će ozlijediti oštećenog iz kuće su ukrali dvije puške, pištolj, streljivo, mobitel, novčanik i druge predmete. Po odlasku oštećenog su vezali i zaprijetili da ne napušta kuću. Oštećeni 68-godišnjak štetu procjenjuje na više tisuća kuna. 

Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru obavljene su pretrage domova i osoba u kojima su pronađeni dio ukradenih predmeta dok je drugi dio ukradenih predmeta izuzet očevidom nedaleko mjesta događaja.

Uz ukradene predmete pretragom prostora koje koristi 20-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine pronađeno je i oduzeto 5,3 grama praškaste materije nalik na drogu MDMA i amfetamin, a što će biti proslijeđeno u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 20-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske te je danas, 02. lipnja ispitan pred državnim odvjetnikom Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru. Prema 17-godišnjem maloljetnom hrvatskom državljaninu slijedi kaznenu prijavu za mladež, te je također predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. On je također danas, 02. lipnja ispitan pred sudcem za mladež Županijskog suda za mladež u Bjelovaru.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon