Diljem Hrvatske zaprimljene dojave o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u zgradama pravosudnih tijela

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis - 4456156.jpg

Pregledom prostorija pravosodnih tijela u Bjelovaru, u Ulici Josipa Jelačića, nisu potvrđeni navodi dojave  

Foto: ilustracija

Jutros, 5. prosinca, u kratkom vremenskom razdoblju sve policijske uprave zaprimile su informacije o anonimnim dojavama da su u zgradama/objektima pravosudnih tijela na njihovom području *navodno postavljene eksplozivne naprave*.

Anonimne dojave se odnose na navodno postavljene eksplozivne naprave u većem broju objektima/zgradama pravosudnih tijela na područjima svih policijskih uprava sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici,Čakovcu, Koprivnici, Zaboku i Požegi.

Na sve lokacije su upućeni policijski službenici protueksplozijske službe koji provjeravaju istinitost dojava i poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a s ciljem zaštite sigurnosti građana. 

Pregledom prostorija pravosudnih tijela u Bjelovaru, u Ulici Josipa Jelačića, koji je završio u 12.50 sati nisu pronađena nikakva minsko - eksplozivna sredstva.

Podsjećamo sve građane na samozaštitno ponašanje i pozivamo ih da u slučaju uočavanja sumnjivih predmeta ili osoba o svemu obavijeste policiju na 192.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon