Daruvarska policija prijavila 57-godišnjakinju za nekoliko kaznenih djela

Slika /PU_BB/slike vijesti/lisice.jpg

Osnovano se sumnja da je 57-godišnja hrvatska državljanka počinila kaznena djela lažno prijavljivanje kaznenog djela, ovjeravanje neistinitog sadržaja i subvencijska prijevara

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Daruvar u ponedjeljak, 24. srpnja dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakinjom hrvatskom državljankom iz okolice Daruvara koja je u lipnju ove godine lažno prijavila kazneno djelo krađe, odnosno ona je prijavila krađu predmeta koji nikada nije ni imala u stvarnom vlasništvu.

Također je utvrđeno da je počinila i kazneno djelo ovjeravanje neistinitog sadržaja tako što je 2018. godine zaključila ugovor o kupoprodaji tog predmeta, iako nije bila stvarni vlasnik, a potom je pisano izjavila da je vlasnik tog predmeta te je tako na temelju ovjerenih neistinitih izjava dovela u zabludu javno tijelo čime je ostvarila određena prava.

Nadalje je utvrđeno kako je počinila i kazneno djelo subvencijska prijevara tako što je kao nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva koristila mjeru ruralnog razvoja malih poljoprivrednih gospodarstava, na način da je dobila bespovratna sredstva za kupovinu potrebnog predmeta koji zapravo nikada nije kupila.

Temeljem sudskog naloga obavljena je pretraga doma i drugih prostorijama, osobnih prijevoznih sredstva koja su u njenom vlasništvu.

Protiv 57-godišnjakinje Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru podnosi se kaznena prijava zbog počinjenih kaznenih djela „Lažno prijavljivanje kaznenog djela“ iz članka 304. stavka 3., kaznenog djela „Ovjeravanje neistinitog sadržaja“ iz članka 281. stavaka 1. i 2., te kaznenog djela „Subvencijska prijevara“ iz članka 258. stavka 1. Kaznenog zakona.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon