Daruvarom zavladao sportski duh Turneje radosti

  • Slika /PU_BB/Razno/Sportske igre mladih/Sportske igre mladih Daruvar/001.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske razveselili su djecu edukacijama o sigurnosti u prometu te načinom rada interventne policije

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska
Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se danas, 10. svibnja, na Trgu kralja Tomislava u Daruvaru. Glavni gradski trg bio je ispunjen brojnim osnovnoškolcima koji su u sportskom duhu, zabavi i druženju pretvorili Daruvar u centar amaterskog sporta Hrvatske.
 
Svečani program započeo je paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili Vanda Cegledi, zamjenica gradonačelnika Grada Daruvara, Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu, Snježana Sabo, predsjednica gradskog vijeća, Tihomir Djedović, predsjednik sportske zajednice Grada Daruvara  te Tomislav Gudić , direktor natjecanja Plazma Sportskih Igara mladih.
 
Zamjenica gradonačelnika, gospođa Cegledi tom je prilikom naglasila: „Grad Daruvar je grad mladih i djece te je to naša misija i vizija, a Plazma Sportske igre mladih u potpunosti se uklapaju u našu viziju funkcioniranja Grada Daruvara“.
Saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu, Vladimir Bilek je poručio: „Najbitnije u ovoj sportskoj priči je da nema selekcije, već je svoj djeci omogućeno da se natječu što je izuzetno bitno. Važno je sudjelovati i razvijati sportski duh kroz igru i druženje“.
 
Plamen Igara u pratnji malih sportaša donio je Viktor, maskota Igara. U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Grada Daruvara koja su pokazala svoja umijeća  u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara.
Pobjedničke ekipe u graničaru: Smajlići i Krumpir Tim plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji.
Natjecanje u atletici održalo se u 2 kategorije za djevojčice i dječake, a put u Savudriju osigurali su najbrži trkači: Anja Takač, Marko Čović, Olga Pelin i Teo Sivonjić.  
 
Uz sportska natjecanja,  sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.  
Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske razveselili su djecu edukacijama o sigurnosti u prometu te načinom rada interventne policije.
 
U Coca- Cola Cup korneru glasalo se za najboljeg sportaša Hrvatske i učilo o važnosti reciklaže, u HPB korneru dijelili su se promotivni materijali, a u korneru Hrvatske pošte dijelili su se baloni.
Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.
 

Stranica