Dan sigurnosti u prometu djece i mladih u Bjelovaru

  • Slika /PU_BB/Prevencija/Dan sigurnosti u prometu djece i mladih/Naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Roditelji svojim pozitivnim primjerima budite uzor djeci i mladima od najranije dobi

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Danas, 12. srpnja, na bjelovarskom gradskom korzu održana je prva u nizu preventivnih aktivnosti usmjerene na djecu i mlade kao ranjive kategrije sudionika u prometu na našim prometnicama.

Nakon nekoliko teških prometnih nesreća u kojima su stradala djeca i mladi na inicijativu Bjelovarsko-bilogorske županije i uz svestranu podršku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, Vatrogasne zajednice BBŽ-e, Grada Bjelovara i zdravstvenih ustanova održan je prvi Dan sigurnosti u prometu djece i mladih.

Uz prolaznike koji su se zatekli gradski korzo je bio prepun vrtičke djece koji su obišli postavljene info punktove, razgledali tehniku i opremu policije, vatrogasaca i hitne medicinske pomoći te bjelovarskog Moto kluba.
Petar, pripadnik prometne jedinice mladeži Policijske postaje Bjelovar je demonstrirao sigurnu vožnju električnim romobilom po poligonu koji je osmislio i pstavio Moto klub Bjelovar, a ono najvažnije, skrenuo je pozornost na kacigu koja mora biti uredno pričvršćena i tek tada se može voziti električni romobil odnosno osobno prijevozno sredstvo. 

O tome koliko je važno oprezno sudjelovati u prometu, o opasnostima kojima su djeca i mladi izloženi u prometu kao i o važnosti edukacije posebno pri korištenju osobnih prijevoznih sredstava i vozila tzv "quad" govorio je načelnik policijske uprave Jakob Bukvić i posebno naglasio da roditelji svojim primjerima budu uzor djeci i da se prometna kultura izgrađuje od najranije dobi. 

Župan Marko Marušić je u svom govoru zahvalio svim dionicima što su partneri u ovim aktivnostima i što su prepoznali važnost inicijative te se uključili u organizaciju.
"Podaci policije prema kojima je od početka ove godine na području naše županije čak 14 djece stradalo u prometu, a nažalost jedno dijete i smrtno, upalili su alarme i mi kao Bjelovarsko-bilogorska županija nismo mogli ne reagirati. Odmah smo krenuli u organiziranje ove akcije s kojom smo željeli upozoriti koliko je važno da svi koji danas koriste sve popularnije električne romobile i quadove to čine na siguran način, a to znači da ih koriste u dobi kada to zakon dopušta i uz obvezno korištenje zaštitne kacige. Zato smo željeli pokrenuti i upozoriti sve od onih najmlađih do njihovih roditelja koji su ti koji i omogućuju svojoj djeci da koriste ta vozila koja mogu biti itekako opasna ako se ne koriste na pravilan i siguran način - rekao je župan i naglasio da je ovo tek početak zajedničkih aktivnosti i da će se već od jeseni s njima nastaviti. 

Zajedničkim angažmanom svih navedih institucija teži se stanje sigurnosti podignuti na što višu razinu i smanjiti broj stradalih i poginulih u prometu s posebnim naglasnom na djecu i mlade. 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica