Dan bez poginulih u prometu

Slika /PU_BB/Promet/B1poster-B-fc163bd199.jpg

Građani uključite se! Potpišite prisegu o poželjnom ponašanju svih sudionika u cestovnom prometu i postanite dio tima odgovornih vozača

Foto: ilustracija

Sutra, 21. rujna obilježava se „Dan bez poginulih u prometu“. Na taj dan prošle, 2021. godine, u šesnaest država sudionika projekta nije bilo poginulih osoba u prometu, a ukupno su poginule 34 osobe, najmanji broj do sada od kada se ovaj dan obilježava. U Republici Hrvatskoj u prometnim nesrećama tog dana smrtno su stradale tri osobe.

Svaki dan u prosjeku 70 ljudi pogine na cestama u Europi. Obilježavanjem „Dana bez poginulih u prometu, želimo smanjiti ovaj broj na nulu barem jedan dan u godini. Zato pozivamo sve sudionike u prometu da preispitaju svoje ponašanje na cestama.

Cilj kampanje je pokazati da se zajedničkim naporima i sviješću svih sudionika u prometu može osigurati nula smrtno stradalih na cestama barem jedan dan. A ako se to dogodi, to bi značilo da se to može postići bilo kojeg dana. 

Ovaj ROADPOL-ov projekt podržava svih 30 država članica Europske mreže prometne policije, kao i velik broj međunarodnih organizacija i inicijativa i njihovih čelnika, pa tako i hrvatska policija.

S tim u vezi sutra, 21. rujna Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska organizira potpisivanje i podjelu prisega za savjesne vozače.

Građani prisegnite, potpišite prisegu o poželjnom ponašanju svih sudionika u cestovnom prometu, potaknite i druge na odgovorno ponašanje te time pridonesimo svi zajedno da dan bez poginulih u prometu uistinu i bude dan bez poginulih u prometu.

Sretnu i sigurnu vožnju žele Vam vaši plavci uz ROADPOL-ov slogan: Ostani živ i spasi živote drugih!

Najave | Promet i vozila