Budimo odgovorni i tijekom vikenda

Slika /PU_BB/Razno/Policijske postaje2.jpg

Pozivamo građane na poštivanje odluka i mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske  

Foto: ilustracija

Posjećamo građane su i dalje na snazi ograničenja i mjere, koje je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, a odnose se na zabranu javnih okupljanja, zabranu okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu i strogo ograničavanje zadržavanja na javnim prostorima. Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima odnosi se na ulice, trgove, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

Pozivamo građane da se maksimalno prilagode trenutnoj situaciji, a iz svojih domova izlaze samo ukoliko je to nužno, te slušaju savjete stručnjaka, kako bi što prije zajedničkim snagama spriječili širenje virusa. Oni građani koji će ipak boraviti  na otvorenom prostoru, trebaju voditi računa o tome da izbjegavaju veće skupine ljudi, održavaju socijalni razmak, te odaberu ona mjesta za koja znaju da ih ne posjećuje veliki broj ljudi.

Posebno  upozoravamo osobe kojima je određena mjera samoizolacije da su se dužne strogo pridržavati mjere, odnosno da ne smiju izlaziti iz kuće,  a u slučaju potrebe za odlaskom kod liječnika prethodno se trebaju javiti telefonom obiteljskom liječniku ili hitnoj pomoći.

Policijski službenici će i tijekom vikenda obavljati nadzore osoba kojima je izrečena mjera samoizolacije i pojačano nadzirati javna mjesta u cilju provedbe odluka i mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

  Zahvaljujemo građanima na razumijevanju i pozivamo ih da vode računa o svom zdravlju, zdravlju svoje obitelji  i šire zajednice uz svima znanu poruku “ Ostani doma!”.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica