Blagdan Svih svetih i Dušni dan – policija savjetuje

Slika /PU_BB/slike vijesti/policajac03.jpg

Sve sudionike u prometu molimo za strpljenje i međusobno uvažavanje

Foto: ilustracija

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, brojni građani u znak sjećanja u narednim danima obilaziti će groblja, zbog čega se na području cijele države očekuje povećan promet vozila.

Povećane gužve uobičajeno se očekuju i na prilaznim prometnicama grobljima i područjima oko njih, gdje će policijski službenici pojačano regulirati promet te nadzirati promet vozila i pješaka.

Slijedom navedenog pozivamo sve sudionike u prometu na poštivanje prometne signalizacije kako bi svi na vrijeme i sigurno stigli na svoja odredišta te na taj način osobno pridonijeli da dani štovanja na mrtve proteknu u miru i dostojanstvu.

Niti ove godine neće biti posebne regulacije prometa u zonama groblja, ali će zbog izbjegavanja zastoja u prometu i nastanka većih gužvi u neposrednoj blizini mjesnih groblja policijski službenici, po potrebi, tjelesno regulirati prometa.

Zbog brojnih parkiranih vozila uz rub prometnica i pješaka koji prelaze cestu ili se kreću uz njen rub, vozače upućujemo da se prilaznim prometnicama grobljima kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom kretanja, odnosno da prilagode brzinu vozila uvjetima i stanju u prometu.

Vozači se upućuju da pri dolasku u blizinu groblja ne parkiraju vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje, na mjestima i na način da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu te smanjuju uočljivost pješaka.

Apeliramo na građane da, u skladu s vlastitim mogućnostima, u što većem broju do mjesta počinka njihovih najmilijih odlaze pješice i biciklima odnosno da za parkiranje automobila koriste, uz parkirališta u neposrednoj blizini groblja, i parkirališta u široj zoni groblja.


U dane blagdana Svih svetih učestalije se čine kaznena djela krađa i provalnih krađa, posebice u osobne automobile, što je za očekivati i ove godine. Kako bi se smanjio broj ovih kaznenih djela, savjetujemo građane da svoje automobile, ali i ostale prostore zaključavaju te da u automobilima ne ostavljaju vrijedne predmete (osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike i sl.),  i na taj način izbjegnu mogućnost provaljivanja i krađe iz svojih automobila i stambenih objekata. Savjetujemo im da stvari uvijek ponesu sa sobom, a ukoliko ih ostavljaju u automobilima da ih stave na mjesta na kojima nisu jasno uočljivi.

Najave | Promet i vozila