Bjelovar - u prometnoj nesreći ozljeđena 20-godišnja pješakinja

Slika /PU_BB/slike vijesti/pjesacki01.JPG

34-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola nije se zaustavio ispred obilježenog pješačkog prijelaza zbog čega je naletio na pješakinju  

Foto: ilustracija

U četvrtak 07. listopada oko 18.45 sati u Bjelovaru, na Trgu Stjepana Radića, 34-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,14 g/kg. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Ljudevita Gaja, nije se približavao pješačkom prijelazu sa sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na obilježeni pješački prijelaz, uslijed čega je prednjim dijelom vozila naletio na 20-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza. Nakon naleta pješakinja je pala na kolnik te je prevezena u Opću bolnicu Bjelovar, poradi pružanja liječničke pomoći.
 
34-godišnjem vozaču je privremeno oduzeta vozačka dozvola uz naredbu o određivanju mjere opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole. Po kvalifikaciji ozljeda pješakinje slijedi adekvatna prijava protiv 34-godišnjaka koji je skrivio ovu prometnu nesreću.

Pisane vijesti | Promet i vozila