Bjelovar - provaljeno u obiteljsku kuću

Slika /PU_BB/slike vijesti/Provala.jpg

Nastavljen niz provala u obiteljske kuće na području Bjelovara i okolice

Foto: ilustracija

U razdoblju od 02. siječnja poslijepodne do 03. siječnja poslijepodne, u Bjelovaru, u Ulici Milana Šufflaya, provaljeno je u obiteljsku kuću iz koje je nepoznati počinitelj ukrao nakit i druge predmete u vrijednosti više tisuća kuna.
 
Dobro je podsjetiti
 
Zaštitite se od provala i krađa – poduzmite mjere koje će odvratiti počinitelja ili mu otežati cilj
Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192.
Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci). Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima.
Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata, te alarmni i videonadzorni sustav.
jer su ta mjesta provalnicima dobro poznata.
Budite inovativni - mjesto gdje ostavljate novac, vrijedne predmete ili nakit koji imate u domu neka ne bude nadohvat ruke u komodama, regalima, noćnim ormarićima, ormarima za garderobu, ispod madraca i sličnim mjestima koja su provalnicima dobro poznata već se potrudite da to bude na neuobičajenom mjestu kako bi otežali kradljivcima pronalazak predmeta i tako ih osujetili u njihovom naumu.
Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon