Bjelovar - dan ljubaznosti u prometu

  • Slika /PU_BB/Promet/Dan ljubaznosti u prometu/Dan ljubaznosti-Bjelovar 2022/naslovna.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Bjelovaru su policijski službenici prigodnim poklonima darivali savijesne sudionike u prometu

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Danas, 14. srpnja, policijski službenici Policijske postaje Bjelovar su umjesto kažnjavanja provodili  „Dan ljubaznosti u prometu“ tako što su uzornim vozačicama i vozačima dijelili prigodne poklone.
 
U ovoj preventivno-edukativnoj akciji policijski službenici su sudionicima u prometu koji su poštivali prometna pravila i propise, koji su bili posebno oprezni i pažljivi prema pješacima, biciklistima, djeci i starijima, koji su vozili dozvoljenom i prilagođenom brzinom te koristili sigurnosni pojas i pazili da su svi koji su s njima u vozilu vezani kao i da za vrijeme vožnje nisu koristili mobitel, uručili prigodne poklone, a koji će zasigurno biti lijepa uspomena svima koji su danas bili zaustavljeni u kontroli prometa na području Policijske postaje Bjelovar.

Cilj ove aktivnosti je podizanje prometne kulture svih sudionika u prometu i u prvom redu povećanje svijesti o potrebi poštivanja prometnih propisa prvenstveno zbog vlastite sigurnosti u prometu, a ne isključivo zbog izbjegavanja sankcija.

Boris Ž. je rekao da pohvaljuje ovakav način rada policije te da ovakvih akcija treba biti češće, Danijela Š. je ostala iznenađena jer kako je istaknula to još nije doživjela. Ivana A. je bojeći se da je zaustavljena jer je počinila prekršaj ostala bez riječi kad joj je policijska službenica Andea uručila majicu i zahvalila joj se što poštuje prometna pravila i propise. Tihomir Š. je također ostao zatečen i uz osmjeh se zhvalio na poklonu i rekao da mu je to poticaj da i nadalje bude savjestan i odgovoran vozač. Željko G. i Mira C. su izjavili da su uistinu ostali bez riječi kad su dobili poklone i pohvalili ovakav način rada policije, te istaknuli da su svjesni koliko policija ulaže napora da bi stanje sigurnosti u prometu bilo dobro. I na kraju Miro. M. je kao dugogodišnji djelatnik stanice za tehnički pregled vozila rekao da je vidljiv iskorak ka poboljšanju prometne kulture vozača čemu je pridonjelo ovakva sustavna briga policije za sigurnost sudionika u cestovnom prometu.

Ovakvi pozitivni komentari i oduševljenje sudionika u cestovnom prometu kada ih zaustavimo i nagradimo su nam vjetar u leđa i poticaj da nastavimo s ovakvim aktivnostima kako bi postigli njihovu svrhu i ostvarili cilj - na kraju akcije je zaključila policijska službenica Andrea Novotni i poručila da će Policijska postaja Bjelovar ponovno provoditi dan ljubaznosti u prometu. 
 
Pohvale svim uzornim i odgovornim sudionicima u prometu koji poštuju prometne propise i koji su uistinu bili ugodno iznenađeni ovom policijskom akcijom.

Pisane vijesti | Promet i vozila