Bijeg s mjesta događaja prometne nesreće

Slika /PU_BB/slike vijesti/policijski auto 2.jpg
Foto: ilustracija

U nedjelju, 19. rujna, oko 18.25 sati u Čazmi, 26-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke "Audi A4" Moslavačkom ulicom. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Milana Novačića, prošao je pored prometnog znaka „obavezno zaustavljanje – stop“ i ušao u raskrižje zadržavajući smjer kretanja, a da pritom iako je bio dužan, nije propustio sva vozila koja se kreću cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska. Tom prilikom, uslijed nepoštivanja prednosti prolaska, s prednjim dijelom svog vozila udario je u bočni dio osobnog automobila "Volkswagen Golf" s kojim je upravljao 20-godišnjak i koji se kretao Ulicom Milana Novačića (cestom s prednošću prolaska), a u trenutku nesreće ušao u raskrižje zadržavajući smjer kretanja ravno te imao prednost prolaska.
Uslijed sudara, vozač Golfa je izgubilo kontrolu, uslijed čega je vozilom sletio u desno na nogostup gdje je udario u prometni znak, te se nastavio nekontrolirano kretanje preko kolnika ulice Milana Novačića i sletio izvan kolnika na travnatu površinu gdje se zaustavio udarivši u ukrasno drvo.

26-godišnji vozač je nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja, da bi naknadno osobno došao u prostorije policije gdje mu je alkotestiranje utvrđena koncentracija alkohola od 1,68 g/kg. On je uhićen i smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja i privođenja na nadležni prekršajni odjel, gdje mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje od 3 dana te je predan u Zatvor u Bjelovaru.

U ovoj prometnoj nesreći putnik u osobnom vozilu VW Golf je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Pisane vijesti | Promet i vozila