Akcija "Manje oružja, manje tragedija" - građani u 2021. godini dragovoljno predali 34 puške, 10 pištolja, 209 ručnih bombi, 41 minu i 17.115 komada raznog streljiva

Slika /PU_BB/Manje oružja, manje tragedija/manje oružja manje tragedija.jpg

Navedeno oružje dragovoljno je predano u sklopu preventivne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, koja se provodi tijekom cijele godine na području Republike Hrvatske

Foto: ilustracija

Značajan broj građana Bjelovarsko-bilogorske županije je u 2021. godini odlučilo policiji dragovoljno predati oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstava koja su u svojem posjedu imali nezakonito te su na taj način izbjegli mogući kazneni ili prekršajni postupak. Na taj su način i otklonili opasnost iz svoje okoline te su dali doprinos većoj sigurnosti svih građana.

Odazivajući se na kontinuirane pozive policije da dragovoljno predaju oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva, građani su policiji predali 19 automatskih pušaka, 10 poluautomatskih puški, pet repetirajućih puški, 10 pištolja, 209 ručnih bombi, 41 minu, 52 komada ostalih vrsta oružja, 17.115 komada raznog streljiva i 47,2 kilograma eksploziva.

Dobro je podsjetiti
 
Akcija „Manje oružja, manje tragedija“
 
Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. 
 
Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. 
Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje:  
automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl. 
 
Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.  

Pisane vijesti | Društvo i zajednica