„Poštujte naše znakove“ u PU bjelovarsko-bilogorskoj

Slika PU_BB/slike vijesti/Poštujte naše znakove.JPG

Polazak u školu važan je događaj u životu svakog djeteta koji uz školske obveze donosi i druge promjene u njihovim životima, a jedna od njih je i ta da će mnogi od njih postati po prvi puta samostalni sudionici u prometu.  

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska 

Polazak u školu važan  je događaj u životu svakog djeteta koji uz školske obveze donosi i druge promjene u njihovim životima, a jedna od njih je i ta da će mnogi od njih postati po prvi puta samostalni sudionici u prometu.

Kako bi zaštitili sve, a naročito najmlađe sudionike u prometu, djelatnici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske provode nacionalnu akciju „Poštujte naše znakove“.

Prvog dana škole učenicima prvih razreda osnovnih škola policijski službenici održali su kratko predavanja s naglaskom na upoznavanje djece s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu te im podijelili promidžbene materijale. Uz olovke, gumice, rasporede sati i brošure, učenicima su podijeljene i reflektirajuće trake za školske torbe koje imaju za zadaću najmlađe učiniti vidljivima u prometu i pozvati na oprez sve druge sudionike.

Tijekom rujna, svakodnevno, posebice u vrijeme početka i završetka nastave učenika prvih razreda, policijski službenici će obavljati pojačani nadzor prometa na prilaznim ulicama te raskrižjima u blizini škola, kako bi dolazak i odlazak iz škole djeci bio što sigurniji.Osim preventivnih aktivnosti policija će djelovati i represivno u zonama osnovnih škola, a prvenstveno će se nadzirati brzina, nepropisno parkiranje i poštivanje obveza vozača prema pješacima na obilježenim pješačkim prijelazima.

Na suradnju su pozvani roditelji i djelatnici škola, a ravnatelj IV.OŠ Bjelovar Milijan Bojanović o suradnji s policijom kaže: „Suradnja je uspješna osobito kada je u pitanju početak školske godine. Obzirom da je u našoj školi oformljena školska prometna jedinica nadamo se da će suradnja biti još uspješnija, a sve s ciljem razvijanja prometne kulture kod učenika i sigurnosti učenika u prometu.“



Stranica