Posjet delegacije policije Savezne pokrajine Baden-Wurttemberg PU bjelovarsko-bilogorskoj

Slika PU_BB/slike vijesti/posjet njemačke delegacije.JPG

Nakon održanog seminara za rukovoditelje u policiji u području prevencije kriminaliteta, koji je u organizaciji Odjela prevencije održan u Ravnateljstvu policije, delegacija policije Savezne pokrajine Baden-Wurttemberg 05. srpnja 2011.godine posjetila je Policijsku upravu bjelovarsko-bilogorsku.

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Nakon održanog seminara za rukovoditelje u policiji u području prevencije kriminaliteta, koji je u organizaciji Odjela prevencije održan u Ravnateljstvu policije, delegacija policije Savezne pokrajine Baden-Wurttemberg 05. srpnja 2011.godine posjetila je Policijsku upravu bjelovarsko-bilogorsku. U sastavu njemačke delegacije bili su Hans Becker, načelnik PU Mosbach i Joachim Schneider, načelnik Policijskog revira Buchen. Uz njemačku delegaciju nalazili su se i Mato Blažanović, načelnik Odjela prevencije Ravnateljstva policije, te Ivana Modrić i Monika Kovačić, policijske službenice navedenog Odjela.

Posjetitelje je primio Hamdija Mašinović, zamjenik načelnika PU bjelovarsko-bilogorske. U sklopu programa boravka u PU, uvaženim gostima predstavljen je ustroj i nadležnost Policijske uprave, a zatim su im prezentirane najznačajnije preventivne aktivnosti i programi koji su realizirani u 2010. i ovoj godini. Nakon što su saslušali prezentiranje preventivnih aktivnosti, gosti iz Njemačke pohvalno su se izjasnili o načinu kako je organizirana prevencija te o postignutim rezultatima.

Nakon toga, delegacija je razgledala grad Bjelovar, te je u sklopu toga posjetila Informativni centar za prevenciju, izložbu o prvom županu i izložbu fotografija priređenima u Gradskom muzeju, gdje im je domaćin bio profesor Mladen Medar, kustos muzeja.

U sklopu posjete njemačku delegaciju i predstavnike Ravnateljstva policije primio je Alen Bašćevan, zamjenik župana i Dalibor Jurina, predstojnik Ureda župana. Tijekom razgovora koji su vođeni u Uredu župana bjelovarsko-bilogorske županije, načelnik Blažanović posebno je naglasio potrebu većeg angažmana i financijskog sudjelovanja jedinica lokalne samouprave u provedbi preventivnih programa.



Stranica