U zapaljenoj Astri u prometnoj nesreći izgorio vozač, dvije osobe teško ozlijeđene

Slika PU_BB/slike vijesti/P.N. Prespa.jpg

Danas oko 03,10 sati u Prespi dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a dvije su teško ozlijeđene. 

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Danas oko 03,10 sati u Prespi dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a dvije su teško ozlijeđene.

Do prometne nesreće je došlo na način da je 25-godišnjakinja upravljala Opel Astrom 1.4 i (BJ) kroz Prespu u pravcu Daruvara te je prešla preko pune linije na lijevi kolnički trak i zaustavila vozilo na kolnom ulazu ispred kbr. 35a radi izlaska 21-godišnjeg putnika. U tom trenutku je iz suprotnog smjera naišla Opel Astra 1.6 si (SK) te skrenula udesno, lijevim  vanjskim ogledalom udarila u lijevo vanjsko ogledalo zaustavljene Opel Astre, nakon čega je prednjim krajem udarila u 21-godišnjeg putnika koji je izašao i stajao pored zaustavljene Opel Astre. Nakon toga, vozilo se nastavilo nekontrolirano kretati po desnoj bankini te je kod kbr. 33 udarilo  u  betonski  putni  most,  nakon čega se preokrenulo preko krova gdje se zapalilo. Opel Astra je u potpunosti izgorjela zajedno s vozačem dok se teško ozlijeđena 17-godišnja putnica uspjela izvući iz automobila.               

U ovoj prometnoj  nesreći  teške tjelesne ozljede također je zadobio 21-godišnji pješak. Ozlijeđenima je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Bjelovar gdje su zadržani na liječenju.     

Izvršenim alkotestiranjem vozačice Opel Astre nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu te su joj izuzeti krv i mokraća radi analize na alkohol. Po nalogu istražne sutkinje tijelo preminulog je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Bjelovar gdje će se danas izvršiti  obdukcija te uzeti uzorci za DNA analizu.

Prema dosad prikupljenim informacijama, smrtno stradala osoba je najvjerojatnije 25-godišnjak iz Gornjeg Tomaša pored Bjelovara.

 

                                                                               



Stranica