Rezultati kampanje "Riješite se oružja bez sankcija i učinite svoj život sigurnijim“

Slika PU_BB///oružje- dragovoljna predaja .jpg

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska provela je kampanju u vremenu od 14. travnja do 14. svibnja 2011. godine pod sloganom „Riješite se oružja bez sankcija i učinite svoj život sigurnijim“.  

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska 

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska provela je kampanju pod sloganom „Riješite se oružja bez sankcija i učinite svoj život sigurnijim“ u vremenu od 14. travnja do 14. svibnja 2011. godine.

Tijekom provedene kampanje zabilježena je povećana dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava. U tom vremenu građani su dragovoljno predali:

- 3 komada automatskog oružja,

- 47 komada ručnih bombi,

- 32 komada mina i ostalog rasprskavajućeg oružja,

- 5 komada pušaka,

- 2793 komada streljiva za dugo i kratko oružje, te

 -0,1 kg eksploziva.

 

Tijekom provođenja kampanje polučeni su zadovoljavajući rezultati u dragovoljnoj predaji oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava, ali isto tako može se zaključiti da građani i dalje posjeduju određeni broj zabranjenog i nedozvoljenog  oružja.

Napominemo da kampanja „Manje oružja -manje tragedija“ koju organizira Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u Republici Hrvatskoj i Europskom unijom kroz regionalni projekt „SEESAC - potpora aktivnostima kontrole oružja na području jugoistočne Europe“ i dalje traje, a cilj akcije je senzibilizirati javnost i potaknuti građane na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja.

Stoga, upućujemo poziv građanima da navedeno oružje prijave radi predaje, a za dragovoljno predano oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva i nadalje vrijedi zakonska odredba da se protiv građana neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.



Stranica