Napadač na policajce priveden istražnom sucu

Slika PU_BB/slike vijesti/nasilnik_udara_sakom.jpg

Jučer oko 15,30 sati u dvorištu obiteljske kuće u Predavcu, policijski službenici došli su na adresu 42-godišnjaka radi uručenja rješenja i poziva Općinskog suda u Bjelovaru.  

Foto: Ilustracija

Jučer oko 15,30 sati u dvorištu obiteljske kuće u Predavcu, policijski službenici došli su na adresu 42-godišnjaka radi uručenja rješenja i poziva Općinskog suda u Bjelovaru. Ulaskom policijskih službenika u dvorište, 42-godišnjak je počeo vikati i vrijeđati policijske službenike, te im  je prijetio smrću, nakon čega je otišao u kuću odakle je  izašao sa sjekirom i krenuo prema policijskim službenicima držeći sjekiru sa obje ruke iznad glave. S ciljem odbijanja napada od sebe, policijski službenik prema kojem je krenuo navedeni, upozorio ga je da će uporabiti vatreno oružje nakon čega je 42-godišnjak prestao s napadom na način da je odbacio sjekiru, te je potom uhićen uz uporabu sredstava prisile (tjelesna snaga) i priveden u PP Bjelovar. Protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog kaznih djela „Prijetnje“ i „Napada na službenu osobu“ te optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Bjelovaru zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika.  

Danas u 12,00 sati osumnjičeni je doveden istražnom sucu Županijskog suda u Bjelovaru koji ga je nakon saslušanja pustio na slobodu.                                                

                                       



Stranica