5.memorijalni turnir �Horvat-Ileković�

Slika PU_BB/slike vijesti/DamirIleković i Zlatko Horvat.jpg

Prije pet godine, preciznije 18.03.2006. u ranim jutarnjim satima u mjestu Hampovica, dogodio se bolan događaj koji je u nevjerici i šoku ostavio sve nas u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj.

Foto:PU bjelovarsko-bilogrska

Prije pet godine, preciznije 18.03.2006. u ranim jutarnjim satima u mjestu Hampovica, dogodio se bolan događaj koji je  u nevjerici i šoku ostavio sve nas u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj. Toga dana, na službenom putu za Čakovec gdje su trebali obaviti  kriminalističku obradu,  u teškoj prometnoj nesreći poginuli su naši dragi kolege i prijatelji  Damir Ileković i Zlatko Horvat, kriminalistički službenici Policijske postaje Bjelovar.Zlatko je iza sebe ostavio tada 8-godišnjeg sina Marina i suprugu Katarinu, a Damir  6-godišnju kćer Petru i suprugu Martinu.Nad njihovim grobovima obećali smo im da njihovo domoljublje, dobra djela, samoprijegor,  časnost i  nesebičnost nikada  nećemo zaboraviti , te da će uspomena na njih vječno ostati u srcima svih nas.

U spomen njima, u subotu  30. travnja ove godine u organizaciji  Regionalnog kluba IPA Bjelovar i Policijske  uprave bjelovarsko-bilogorske  održan je 5. memorijalni turnir «Horvat-Ileković». Na turniru je nastupilo sedam ekipa i to  IPA Regionalnih klubova Bjelovar,  Zadar, Čakovec, Split, Virovitica i  mađarskog Kaposvara, te  ekipe  HVIDR-a  Bjelovar.Malonogometni turnir otvorio je  gradonačelnik  Bjelovara Antun Korušec, a turnir je završio finalnom utakmicom između IPA-e Zadar i IPA-e Čakovec u kojoj su Međimurci premoćno pobijedili i odnijeli prijelazni pehar, namijenjen pobjednicima, u svoje vitrine.  Drugo mjesto osvojila je ekipa IPA kluba iz Zadra, dok je ekipa IPA kluba Bjelovar osvojila treće mjesto.

Za vrijeme održavanja turnira delegacije ekipa su odlazile na grobove tragično poginulih kolega Zlatka i Damira gdje su im odali počast i zapalili svijeće.       

 Po završetku sportskih natjecanja, glavni tajnik  IPA Sekcije Hrvatska Kristijan Potočki i predsjednik IPA-e klub  Bjelovar Alen Ljuna uručili su ekipama osvojene pehare i Zahvalnice za sudjelovanje, a prijateljsko druženje se nastavilo i na zajedničkom ručku.

      IPA regionalni klub Bjelovar za pomoć u organizaciji malonogometnog turnira javno se zahvaljuje Gradskom poglavarstvu Grada Bjelovara, Lovačkoj udruzi DI Čazma, Nogometnom savezu BBŽ-a , te tvrtkama, Špar d.o.o, Agromehanika d.o.o i Brend d.o.o. 

I na kraju, nikad prežaljenim kolegama Zlatku Horvatu i Damiru Ilekoviću i danas  poručujemo:

 Damire i Zlatko, i dalje ste s nama!



Stranica