Dovršeno kriminalističko istraživanje za kaznena djela razbojništava

Slika PU_BB/31.JPG

Policijski službenici kriminalističke policije PU bjelovarsko-bilogorske i PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje, kojim su utvrdili postojanje osnovane sumnje da su 31-godišnjak iz Bjelovara i 34-godišnjak sa područja Općine Veliki Grđevac počinili tri kaznena djela razbojništva.

Foto: PU bjelovarsko-bilogrska

         Policijski službenici kriminalističke policije PU bjelovarsko-bilogorske i PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje, kojim su utvrdili postojanje  osnovane  sumnje  da  su 31-godišnjak iz Bjelovara i  34-godišnjak  sa područja Općine Veliki Grđevac počinili tri  kaznena djela razbojništva iz čl. 218. st.2. Kaznenog zakona na slijedeće načine:

       -10.12.2010. godine u vremenu od 14,50 do 15,00 sati, u ”Erste&Steiermarkische banci”- Poslovnici Hercegovac koja se nalazi u  Moslavačkoj ulici bb., 31-godišnjak  je ušao u poslovnicu banke maskiran crnim sunčanim naočalama i vunenom kapom, naoružan pištoljem, dok je 34-godišnjak ušao maskiran zelenom kapom sa prorezima za oči i kapuljačom na glavi, naoružan također pištoljem. Uz prijetnju pištoljima od dvije zaposlenica banke zatražili su novac kojeg su im  one i predale iz  svojih blagajni. Nakon toga uz prijetnju  pištoljima  djelatnice su  odveli  do prostorije u kojoj se nalazi trezor, te je trezor uz prijetnju  otvorila jedna od djelatnica koja ime je i dala  novac iz njega. Sa otuđenim novcem u ukupnom iznosu od 226.600,54 kn  osumnjičeni su pobjegli  iz poslovnice  u nepoznatom pravcu.

    - 31.03.2011. godine oko 21,22 sata, u benzinsku postaju koja se nalazi u Bjelovaru, Križevačka cesta bb, a vlasništvo je INA d.d. Zagreb, navedeni osumnjičenici su ušli maskirani  kapama sa prorezima za oči, naoružani pištoljima i uz prijetnju od dvojice zaposlenika benzinske postaje zatražili novac iz blagajne, koji su im ovi  i dali u  iznosu od 3.830,58 kn. S novcem osumnjičeni su se   su se udaljili iz prodajnog prostora  do nepoznatog automobila  kojim su se odvezli u pravcu Zagreba.

- 15.04.2011. godine oko 14,30 sati, došli su u blizinu poslovnice ”Erste&Steiermarkische banke u Dubravi (Vrbovečkoj) sa ”Audijem A6" (ZG), te je 31-god ostao u vozilu u neposrednoj blizini, dok  je 34-godišnjak ušao u poslovnicu banke maskiran  šarenom maramom koju je stavio preko lica i sa šilt kapom na glavi  te naoružan pištoljem. Uz prijetnju pištoljem  od dvije zaposlenica zatražio je novac  koje su mu ove i predale sa radnog pulta i iz blagajne. Nakon toga, uz prijetnju pištoljem od njih je zatražio da otvore trezor, što su one i učinile i iz trezora  izvadile novac i predale ga osumnjičenom. Prije izlaska osumnjičeni je djelatnice zaključao u prostoriji trezora. Sa otuđenim novcem u ukupnom iznosu od 442.000,00 kn,  nakon izlaska iz banke  udaljio se s mjesta događaja u pravcu Bjelovara sa spomenutim ”Audiem  A6" s kojim je upravljao osumnjičeni 31-godišnjak,  a koji ga je cijelo vrijeme čekao ispred Poslovnice banke.

     Izvršenom pretragom stana i drugih prostorija kod osumnjičenog 31-godišnjaka pronađen je dio opljačkanog novca u  iznosu od 129.600,00 kn, a koji se nalazio u kartonskoj i metalnoj kutiji zakopanoj u zemlju,  na kojoj su bila naslagana drva za ogrjev u  podrumu kuće.

  Tijekom pretrage pronađen je i oduzet je  veći broj odjevnih i drugih predmeta za koje se sumnja da ih je koristio u  počinjenju navedenih  kaznenih djela. 

      Dana 29.04.2011. Godine u 10,45 sati osumnjičeni  su uz posebno izvješće dovedeni  istražnom  sucu županijskog  suda u Bjelovaru  koji je mlađem osumnjičenog nakon saslušanja pustio na slobodu, a starijem odredio zadržavanje od 48 sati.                                                           



Stranica