Prevarile starce za nekoliko tisuća kuna

Slika PU_BB/slike vijesti/policajac03.jpg

U petak je 79-godišnjakinja prijavila da ju je oko 10 sati telefonski kontaktirala nepoznata ženska osoba, te joj rekla da mora platiti porez - novčani iznos od nekoliko tisuća kuna kako bi njen suprug mogao dobiti zaostatke mirovine.  

Foto: Ilustracija

U petak je 79-godišnjakinja prijavila da ju je oko 10 sati telefonski kontaktirala nepoznata ženska osoba, te joj  rekla  da  mora  platiti porez - novčani iznos od nekoliko tisuća kuna kako bi njen suprug mogao dobiti zaostatke mirovine. Starici je žena rekla da će je kod kružnog toka na Trgu Stjepana Radića u Bjelovaru pričekati službenica  jedne banke kojoj treba predati novac, a ona će joj obaviti  potrebne  transakcije  za  isplatu  zaostataka mirovine suprugu. 79-godišnjakinja je, sukladno dogovoru, predala više tisuća kuna nepoznatoj  ženskoj osobi koja joj je rekla da žuri za Zagreb i da će joj dokumente rješavati  u  poslovnici  banke u Bjelovaru.

Istog dana u poslijepodnevnim satima u Žabjaku, nepoznata ženska osoba došla je kod 86-godišnjaka s kojom je telefonski kontaktirao više puta taj dan, iz  razloga  što  mu je navedena ponudila dobivanje novčanih sredstava u  iznosu od  nekoliko desetaka tisuća kuna, ali pod uvjetom da prethodno uplati novčani iznos od nekoliko tisuća kuna. Dolaskom u kuću, žena je počela pisati njemu nepoznati zapisnik, a kada ju je počeo zapitkivati oko sadržaja zapisnika, ona mu nije ništa odgovarala na što je počeo tražiti da mu vrati novce. Budući mu nije odgovarala na njegov zahtjev izašao je iz prostorije kuhinje u ostavu, a kada se vratio žene više nije bilo.

Upozoravamo građane, posebno starije životne dobi da ne nasjedaju na ovakve ili slične oblike prijevara, a u slučaju pokušaja da nazovu policiju na broj 192!



Stranica