Popis stanovništva - upozorenje građanima!

Slika PU_BB/slike vijesti/policajac03.jpg

Vezano za trenutni popis stanovništva, obavještavamo građane da smo zabilježili pojavu da se nepoznati muškarac predstavlja kao popisivač domaćinstva,  bez da se legitimira imenom i prezimenom i propisanim ovlaštenjem, popunjava nepoznati obrazac i izjavljuje da je osoba dužna plaćati 100 kuna mjesečno za kuću.  

Foto: Ilustracija

Vezano za trenutni popis stanovništva, obavještavamo građane da smo zabilježili pojavu da se nepoznati muškarac predstavlja kao popisivač domaćinstva i bez da se legitimira imenom i prezimenom i propisanim ovlaštenjem, popunjava nepoznati obrazac i izjavljuje da je osoba dužna plaćati 100 kuna mjesečno za kuću.

Napominjemo da prema pravilu Državnog zavoda za statistiku svaki popisivač sa sobom mora imati ovlaštenje kojim dokazuje svoj status popisivača. Također, svaki  popisivač sa sobom nosi kovčežić s logom Popisa,  pa je  popisivači i tako prepoznatljiv građanima. 

Upozoravamo građane, posebno one starije životne dobi da ne nasjedaju na ovakve  ili slične oblike  prijevara, te u slučaju takvog pokušaja nazovu policiju na telefon 192!“



Stranica