U pretrazi pronađeno oružje

Slika PU_BB/slike vijesti/Manje oružja, manje tragedija .jpg

Jučer je temeljem sudskog naloga, u selu na području općine Kapela, izvršena pretraga obiteljske kuće, osobnog automobila i vikend kuće u vlasništvu 43-godišnjaka kojom prilikom je pronađena jedna puška s užlijebljenim cijevima, malokalibarski pištolj, zatvarač za pušku, 169 komada raznog streljiva, oko 100 grama lovačkog bezdimnog baruta za puške sačmarice i jedna ručno rađena cijev za pušku.  

Foto: Ilustracija

Jučer je temeljem sudskog naloga, u selu na području općine Kapela, izvršena pretraga obiteljske kuće, osobnog automobila i  vikend kuće u vlasništvu 43-godišnjaka kojom prilikom  je  pronađena jedna  puška s užlijebljenim cijevima, malokalibarski pištolj, zatvarač za pušku, 169 komada raznog streljiva, oko 100 grama lovačkog bezdimnog   baruta  za puške sačmarice i jedna ručno rađena cijev za pušku. Sve navedeno je nepovlasno posjedovao i nabavio, te protiv vlasnika slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o oružju.

 Za razliku od ovog slučaja, jučer je u Daruvaru jedan građanin dragovoljno predao  ručnu bombu i  500  komada  streljiva, a u Bjelovaru je jedan građanin dragovoljno predao  automatsku pušku, poluautomatsku  pušku, cijev sa spremnikom i podizačem za vojničku pušku i 332 komada streljiva. Protiv ove dvojice građana koji su dragovoljno predali oružje i streljivo ne slijede nikakve sankcije te ovim putem pozivamo građane koji nelegalno posjeduju oružje da se ugledaju na navedene primjere i dragovoljno predaju oružje i streljivo.

 



Stranica