Župan Miroslav Čačija pohvalio trojicu snalažljivih dječaka

Slika PU_BB/slike vijesti/10.jpg

Trojica dječaka su početkom godine u oronuloj staji na napuštenom imanju pronašli sanduke sa oružjem te su o tome obavijestili odrasle.

 

Trojica dječaka su početkom godine u oronuloj staji na napuštenom imanju pronašli sanduke sa oružjem te su o tome obavijestili odrasle. 

Postupak trojice osnovnoškolaca iz Katinca pored Đulovca oduševio je mnoge, pa tako i bjelovarsko-bilogorskog župana  Miroslava Čačiju. Naime, ova trojica dječaka su, igrajući se u siječnju ove godine u svome selu, u staroj staji napuštenog imanja pronašli  četiri sanduka sa minsko-eksplozivnim sredstvima i o tome obavijestili jednog odraslog mještanina koji je odmah to prijavio daruvarskoj policiji. Policijski službenici su u sanducima pronašli 6 tromblonskih mina, 26 protupješačkih mina, projektil za ručni bacač, ručnu  kumulativnu bombu, protutenkovsku minu, 118 komada imitatora topničkog djelovanja i 7 kg eksploziva TNT-a. Ova  minsko-eksplozivna sredstva, za koja je utvrđeno da su najvjerojatnije zaostala  iz Domovinskog  rata,  su izuzeta i pohranjena u policijsko skladište do uništenja.

Zahvaljujući održanim predavanjima po osnovnim školama u organizaciji Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Bjelovar u suradnji sa PU bjelovarsko-bilogorskom  ovi dječaci su znali kako treba u ovakvoj situaciji postupiti, te je tako izbjegnuta moguća tragedija. 

Zahvaljujući vama djeco i vašoj ispravnoj reakciji izbjegnuta je nesreća kojih je nažalost ranije bilo i previše – rekao je župan Čačija trojici heroja pred njihovim kolegama i nastavnicima Osnovne škole  Đulovac  te im uručio prigodne poklone. Pohvale dječacima uputio je načelnik Policijske postaje Daruvar Dalibor Čajsa  koji je iskoristio priliku i javno  pozvao sve one  koji pronađu bilo kakve  predmete za  koje postoji sumnja da se radi o nekom oružju ili minsko-eksplozivnom sredstvu, da ih ne diraju, već da o tome obavijeste odrasle, odnosno najbližu policijsku postaju  ili nazovu telefon 192.  



Stranica