Uhvaćeni stranci koji su ilegalno radili u šumi

Slika PU_BB/slike vijesti/granicna_policija.jpg

Jučer su policijski službenici PP Čazma izvršili nadzor u cilju zatjecanja stranaca u nezakonitom radu u šumskom predjelu zvanom "Koprivnički jarak" u blizini mjesta Pobrđani.

Foto:Ilustracija

          Jučer su policijski službenici PP Čazma izvršili nadzor u cilju zatjecanja stranaca u nezakonitom radu u šumskom predjelu zvanom "Koprivnički jarak" u blizini mjesta Pobrđani. Tom prilikom  su na izradi drvne mase zatečena šestorica državljana R BiH. Za njih je utvrđeno da drvnu masu izrađuju za 49- godišnjeg hrvatskog državljana i da ne posjeduju radnu ili poslovnu dozvolu za rad u RH. Zatečeni stranci su uhićeni zajedno sa poslodavcem te su svi zbog počinjenih prekršaja  iz Zakona o strancima uz Optužni prijedlog privedeni na Prekršajni sud u Ivanić Gradu -Stalna služba u Čazmi. Nakon saslušanja proglašeni su krivim, te je poslodavac kažnjen sa novčanom kaznom od  24.200 kn, a navedeni strani državljani sa novčanom kaznom od 300 kn svaki i sa  zaštitnom mjerom protjerivanja iz RH u trajanju od jedne godine, a koju su dužni napustiti u roku od 24 sata. 

U svezi ovog postupanja, temeljem sudskog naloga izvršena je pretraga  šumarske kuće u blizini izletišta "Pleterac", a koju koristi gore navedeni 49-godišnji hrvatski državljanin.  Pretragom  su pronađeni identifikacijski osobni dokumenti za deset drugih državljanina Republike BiH, koji nisu zatečeni na radilištu, te je  za ovim osobama  raspisana potraga.

        Danas  u 11,45 sati su u Policijsku postaju Čazma nepozvane su pristupile osobe za kojima je bila raspisana potraga poradi provođenja prekršajnog  postupka u svezi prekršaja iz čl.114 Zakona o strancima. Svih desetoro državljana R BiH su potom  uhićeni, te će nakon prekršajne obrade biti dovedeni sucu za prekršaje.                                                     



Stranica