Djeca na napuštenom imanju pronašla sanduke sa minsko-eksplozivnim sredstvima

Slika PU_BB/slike vijesti/MIne,eksploziv i dr..jpg

U nedjelju 09. siječnja 2011. g. u 13.45 sati telefonom je izvijestio 27-godišnji S. K. /1983./ iz Katinca da su djeca, u ruševnoj staji na napuštenom imanju nepoznatog vlasnika u Katincu bb, pronašla četiri sanduka sa minsko-eksplozivnim sredstvima.

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

         U nedjelju 09. siječnja 2011. g.  u 13.45 sati telefonom je izvijestio 27-godišnji S. K.  /1983./ iz Katinca  da  su  djeca, u  ruševnoj  staji  na napuštenom imanju nepoznatog vlasnika u Katincu    bb, pronašla  četiri sanduka sa minsko-eksplozivnim sredstvima. Na mjesto pronalaska upućen je službenik za protu-eksplozijsku zaštitu  koji je u sanducima pronašao 6 tromblonskih mina, 26 protupješačkih mina, projektil za ručni bacač M-57, ručnu  kumulativnu bombu, protutenkovsku mina TMA-1, 118 komada imitatora topničkog djelovanja i 7 kg eksploziv TNT-a. Ova  minsko-eksplozivna sredstva, za koja je utvrđeno da su najvjerojatnije zaostala  iz Domovinskog  rata,  su izuzeta i pohranjena u skladište do uništenja.

          Ovom prilikom pohvaljujemo postupanje djece, te pozivamo sve one  koji pronađu bilo kakve  predmete za  koje postoji sumnja da se radi o nekom oružju ili minsko-eksplozivnom sredstvu, da ih ne diraju, već o tome obavijeste najbližu policijsku postaju  ili nazovu telefon 192.  



Stranica