Pronađena djeca koja su provaljivala u osnovnu školu i kiosk u Grubišnom Polju

Slika PU_BB/kovanice.jpg

Dovršenim kriminalističkim istraživanje policijski službenici Policijske postaje Grubišno Polje utvrdili su da je četvoro djece starih od 8 do 14 godina tijekom noći 12./13. studeni provalili u kiosk pekare u Ulici Bartola Kašića u Grubišnom Polju iz kojeg su odnijeli elektronsku registar blagajnu i nešto novca.

Foto: Ilustracija

      Dovršenim  kriminalističkim  istraživanje policijski službenici Policijske postaje Grubišno Polje utvrdili su da je četvoro djece starih od 8 do 14 godina tijekom noći 12./13. studeni  ove godine provalilo u kiosk pekare u Ulici Bartola  Kašića u Grubišnom Polju iz kojeg su odnijeli elektronsku registar blagajnu i nešto malo novca. U isti kiosk provalili su i tijekom vikenda 26.- 29. studeni kada su iz njega ukrali mliječne proizvode u vrijednosti dvjestotinjak kuna.       

       Utvrđeno je da su ova djeca na parkiralištu u Ulici T. B. Banje u Grubišnom Polju  20. studenog  na parkiranom kamionu s prikolicom razbili plastiku i zapalili gumu na držačima cerade, te iz neosiguranog spremnika za alat uzeli jednu sajlu i trake za zatezanje tereta.

      Ova četvorka je u dane vikenda 26.-29. studenog iz  Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića u Grubišnom Polju ukrala jedno prijenosno računalo, tijekom noći 3./4. prosinca nakon provale u zgradu navedene škole nasilno otvorili  nekoliko prostorija i samouslužni aparat za tople napitke, a tijekom noći 05./06.12.2010. kroz već prethodno razbijeni prozor ušli su u  školu gdje su iz učionica otuđili dva prijenosna računala, da bi potom u holu  škole  razbili staklena vrata  na  samouslužnom  aparatu odakle  su odnijeli sva bezalkoholna pića i slatkiše, a onda i provalili u školsku radionicu iz koje su odnijeli veću količinu raznog alata te  motornu pilu.

       Izvršenim pretragama na mjestima njihova stanovanja pronađena je većina otuđenih predmeta, a o svemu utvrđenom slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Bjelovaru.   



Stranica