Rezultati županijske akcije u prometu

Slika PU_BB/slike vijesti/alkotest01.jpg

Od subote na nedjelju, 27./28. studenoga ove godine, na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je županijska akcija u cestovnom prometu.

Foto: Ilustracija

     Od subote na nedjelju, 27./28. studenoga ove godine, na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je županijska akcija u cestovnom prometu. Akcija je prvenstveno bila usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine kretanja te ostalih težih prekršaja  koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća.

     Kontrolirana su 263 vozača, od kojih su 53 zatečena u prekršaju. Pritom su 74 vozača kontrolirana na prisutnost alkohola, a njih deset bilo je alkoholizirano. Iz prometa je isključeno 11 vozača, od čega su četvorica zadržana u službenim prostorijama policije do otrežnjenja.

      Među utvrđenim prekršajima, osim alkoholiziranosti vozača, osobito se izdvaja prekoračenje dopuštene brzine kretanja – 12 i nekorištenje sigurnosnog pojasa – 6. Upravljanje neregistriranim, tehnički nepregledanim i neosiguranim vozilima utvrđeno je u dva slučaja, a po jedan prekršaj odnosi se na upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, te na vožnju u suprotnom ili zabranjenom smjeru. Osim ovih, utvrđen je još 21 prekršaj, od kojih niti jedan nije među učestalim uzrocima prometnih nesreća.



Stranica