Završna svečanost akcije „Živim život bez nasilja“ u Bjelovaru

Slika PU_BB/ŽIVIM1.jpg

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

     Završno događanje preventivne akcije  „Živim život bez nasilja“ za PU bjelovarsko-bilogorsku održano je u srijedu, 24. studenoga 2010. godine u 17,00 sati u sportskoj dvorani Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole u Bjelovaru.

     Uzvanicima i gostima najprije se obratio Darko Kralj, naš poznati paraolimpijac i osvajač prve hrvatske paraolimpijske zlatne medalje te svjetski prvak i rekorder koji je podržao našu akciju i promovirao je u javnosti. On je još jednom ponovio svoju poruku:

 

Ako vidite, čujete ili primijetite nasilje u obitelji,
nemojte šutjeti.
Prijavite nasilje na broj 192,
možda ćete spasiti nečiji život!
Ja sam Darko Kralj svjetski prvak i paraolimpijski pobjednik i živim život bez nasilja!

     Nakon poruke Darka Kralja poslušali smo poruke Predsjednika RH g. Ive Josipovića i Ministra unutarnjih poslova g. Tomislava Karamarka te pogledali promotivne spotove akcije.

     Sve nazočne potom je pozdravio Načelnik Policijske uprave bjelovarsko- bilogorske g. Jakob Bukvić, nakon čega je uslijedio zabavno-sportski program.

     Nastojanja svih nas uključenih u provedbu akcije na najbolji način, dječje jednostavan i iskren, prenijela nam je u svojem sastavku Antonela Ilić učenica 4.b razreda IV.OŠ Bjelovar. Govorila je o svojoj obitelji i poželjela svoj djeci da se osjećaju jednako sretno u svojim obiteljima kao i ona.

     Najviše zanimanja i oduševljenja izazvala je odbojkaška utakmica mladih članica Ženskog odbojkaškog kluba Bjelovar i Udruge za potporu, poticanje i razvoj mladih Sreganeet iz Bjelovara protiv osoba iz javnog života grada Bjelovara, predstavnika institucija uključenih u provedbu akcije.

     Utakmica je bila napeta, no u završnici su pobjedu odnijele mlade snage Bjelovara, što nas je razveselilo u skladu s uzrečicom da „na mladima svijet ostaje“. 

     Na priredbi su proglašeni i pobjednici natječaja za likovni rad na temu "Živim život bez nasilja":

1.      nagrada -   Jelena Vedriš, Dominik Šabić i Matko Meštrović iz I.OŠ Bjelovar

2.      nagrada – rad učenice Petra Čuković iz II.OŠ Bjelovar i

3.      nagradu podijelile su Žana Horak iz Češke osnovne škole J.A.Komenskog iz Daruvara i Mija Blažeković iz IV.OŠ Bjelovar

     Za zabavni dio programa pobrinuli su se članovi Plesnog kluba H-8, Mihaela Jetelina i Rajko Radičević, te mlada pjevačka zvijezda Vedran Jagodić & Hot Stuff.

     U dva sata programa uživalo je tristotinjak uzvanika i gostiju koji su svojim dolaskom podržali akciju i uputili zajedničku poruku:

„ŽIVIMO ŽIVOT BEZ NASILJA!“ .

     Treba napomenuti da su akciju podržali i vlasnici najposjećenijih ugostiteljskih objekata u Bjelovaru, Daruvaru, Čazmi, Garešnici i Grubišnom Polju. Njihovi su zaposlenici u srijedu 24. ovog mjeseca, u ugostiteljskim objektima nosili majice „Živim život bez nasilja“ i osigurali podjelu promotivnih materijala akcije gostima.



Stranica