Nepovlasno posjedovao oružje i drogu, a provalio i u kuću

Slika PU_BB///uhicenik01.jpg

Jučer su policijski službenici PP Čazma pretražili obiteljsku kuću i osobni automobil 46-godišnjeg vlasnika s područja Čazme.

Foto: Ilustracija

     Jučer su policijski službenici PP Čazma pretražili obiteljsku kuću i osobni automobil 46-godišnjeg vlasnika s područja Čazme. Pronašli su i oduzeli automatsku pušku s pripadajućim spremnikom i 113 komada streljiva različitog kalibra, koje je nepovlasno posjedovao.

     Pretragom je pronađeno i od njega oduzeto i šest tableta lijeka, čiji se aktivni sastojak nalazi na popisu opojnih droga, a koje je posjedovao bez potrebne medicinske dokumentacije.

     Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je također da je isti 46-godišnjak 30. rujna ove godine tijekom noći provalio u obiteljsku kuću 59-godišnjeg vlasnika u Vrtlinskoj, grad Čazma. Međutim, kad se vlasnik probudio, pobjegao je iz kuće i odustao od provale.

     Zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja eksplozivnih tvari, zlouporabe opojnih droga i teške krađe u pokušaju 46-godišnjak je uhićen te istoga dana uz kaznenu prijavu doveden istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu.



Stranica