Spaljivanjem otpada izazvao požar

Slika PU_BB/slike vijesti/pozar03.jpg

U ponedjeljak poslijepodne 55-godišnjak je spaljivao otpad od kukuruza na svojem polju u Novoj Ploščici, općina Velika Trnovitica.

Foto: Ilustracija

     U ponedjeljak poslijepodne 55-godišnjak je spaljivao otpad od kukuruza na svojem polju u Novoj Ploščici, općina Velika Trnovitica. Vatra je pritom izmakla nadzoru i proširila se na susjedno polje 35-godišnjeg vlasnika, obraslo suhom travom i posuto stajskim gnojivom.  Opožarena je površina oko jednog hektara, nakon čega se požar sam ugasio. Oštećeni 35-godišnjak policiju je o događaju izvijestio jučer, kad je i obavljen očevid, a o šteti će se izjasniti naknadno.

     Obzirom da je u posljednjih nekoliko dana ovo već drugi požar prouzrokovan spaljivanjem biljnog otpada, pozivamo građane da spaljivanje biljnih ostataka na većim poljoprivrednim površinama obavljaju sukladno odlukama jedinica lokalne samouprave o načinu zbrinjavanja biljnog otpada na poljoprivrednim površinama, kako bi se izbjegle nepotrebne štete. Isto tako upozoravamo da se svako veće spaljivanje biljnog otpada može obavljati samo temeljem odobrenja dobivenog od PU bjelovarsko-bilogorske.



Stranica