Krao bakrenu žicu i krivolovio

Slika PU_BB/slike vijesti/lovačaka varijacija.jpg

Daruvarska policija u suradnji s PP Virovitica utvrdila je da je u nedjelju, 7. ovog mjeseca oko 22.30 sati, s interne telefonske mreže HŽ-a uz željezničku prugu u Đulovcu 19-godišnjak otuđio bakrenu žicu.

Foto: Ilustracija

     Daruvarska policija u suradnji s PP Virovitica utvrdila je da je u nedjelju, 7. ovog mjeseca oko 22.30 sati, s interne telefonske mreže HŽ-a uz željezničku prugu u Đulovcu 19-godišnjak otuđio bakrenu žicu. Prerezao je i odnio oko 600 metara žice, čija vrijednost prema prvim procjenama iznosi oko 1 400 kuna, jer će se o točnom iznosu štete HŽ izjasniti naknadno.

     Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 22. rujna ove godine oko 22 sata isti 19-godišnjak u lovištu LD Jelen Đulovac u Maloj Klisi, općina Đulovac, odstrijelio divlju svinju. Pritom mu je pomagao 45-godišnji poznanik, s kojim je i podijelio meso odstrijeljene divljači. LD Jelen naknadno će se izjasniti o visini materijalne štete.

     Protiv 19-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela krađe i kaznenog djela protuzakonitog lova, za čije će počinjenje biti prijavljen i 45-godišnjak.



Stranica