Pojačane aktivnosti policije za dane „Martinja“

Slika PU_BB/alkotest01.jpg

U razdoblju od 11. do 14. studenoga 2010. godine povodom narodnog običaja krštenja mošta tzv. „Martinja“ očekuje se povećani broj sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića.

Foto: Ilustracija

     U razdoblju od 11. do 14. studenoga 2010. godine povodom narodnog običaja krštenja mošta tzv. „Martinja“ očekuje se povećani broj sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića. Ministarstvo unutarnjih poslova, pa tako i PU bjelovarsko-bilogorska, stoga će svoje aktivnosti usmjeriti na sprječavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

     Namjera nam je osigurati vidljivu nazočnost policijskih službenika na cestama i „pokriti“ sve lokacije na kojima se najčešće čine prometni prekršaji i događaju prometne nesreće zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Kako bismo to proveli, uspostavit ćemo veliki broj kontrolnih punktova, odnosno za svaku auto-ophodnju odredit će se veći broj kontrolnih punktova koji će se u vrijeme provođenja akcije češće mijenjati. U provođenje planiranih aktivnosti bit će uključen maksimalni broj policijskih službenika kao i sva raspoloživa operativna tehnika.

     

 

  Savjeti vozačima koji namjeravaju konzumirati alkohol :

        • koristite javni prijevoz,

        • koristite usluge taxi prijevoza,

        • ostavite automobil parkiran na propisani način i idite pješice,

        • ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko će ostati trijezan i voziti natrag, 

   • zamolite nekoga trijeznoga da vas odveze,

   • ostanite prespavati (pazite, ako ste više popili, alkohol ćete imati u krvi i sljedeće jutro, unatoč osjećaju trijeznosti),

• ne sjedajte za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine  alkoholnih pića.

    

     U nastojanju da zajednički zadržimo povoljno stanje sigurnosti u cestovnom prometu pozivamo sve sudionike u prometu, osobito vozače, da poštuju prometne propise, a  posebice  neka ne voze pod utjecajem alkohola i neka poštuju ograničenja brzine.



Stranica