Započela akcija „ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA“

Slika PU_BB/slike vijesti/Živim život bez nasilja.jpg

Povodom obilježavanja međunarodnog Dana sprječavanja nasilja nad ženama 25. studenoga, Ministarstvo unutarnjih poslova i Program Ujedinjenih naroda za razvoj u RH (UNDP) pokrenuli su preventivnu akciju pod nazivom „Živim život bez nasilja“.

Foto: Ilustracija

     Povodom obilježavanja međunarodnog Dana sprječavanja nasilja nad ženama 25. studenoga, Ministarstvo unutarnjih poslova i Program Ujedinjenih naroda za razvoj u RH (UNDP) pokrenuli su preventivnu akciju pod nazivom „Živim život bez nasilja“. Akcija je započela danas  8. studenoga, a provodit će se na području svih policijskih uprava u Hrvatskoj do 24. studenoga ove godine

     Partneri MUP-a i UNDP-a u provođenju aktivnosti su relevantna ministarstva, agencije i nevladine udruge (Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi te organizacije civilnog društva).    

     Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nositelj preventivnih aktivnosti je Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska, a partneri u provedbi aktivnosti osim Županije bjelovarsko-bilogorske su Grad Bjelovar, županijski Obiteljski centar, Centar za socijalnu skrb Bjelovar, Udruga za zaštitu žena i djece žrtava obiteljskog nasilja „Iris“ Bjelovar, osnovne i srednje škole s područja Županije, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar, te SreganeeT- udruga za potporu, poticanje i razvoj mladih Bjelovar. Medijski pokrovitelji pritom su Radio Terezija, Net televizija i Bjelovarski list.

     Cilj je akcije „Živim život bez nasilja“ senzibiliziranje građana na problem nasilja, te poticanje na prijavljivanje nasilja u obitelji, ali i izgradnja kulture nenasilja među mladima. Preventivne aktivnosti namijenjene su učenicima osnovnih i srednjih škola, nastavnicima, roditeljima i zajednici u cjelini. Stoga će se za trajanja akcije u svim školama prikazivati različiti TV spotovi koji obrađuju temu sprječavanja nasilja u obitelji, uz stručna predavanja Obiteljskog centra BBŽ i Centra za socijalnu skrb Bjelovar, te pedagoškog osoblja škole. Ujedno će se u osnovnim školama organizirati likovne radionice na temu „Živim život bez nasilja“, s tim da će najbolji radovi biti nagrađeni i izloženi na središnjoj priredbi  24. studenoga 2010. godine, a potom i u Muzeju policije od 02. do 12. prosinca 2010. godine.

     Središnja i ujedno završna priredba sportsko-zabavnog karaktera održat će se u srijedu, 24. studenoga 2010. godine s početkom u 17,00 sati u sportskoj dvorani Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole u Bjelovaru pod pokroviteljstvom Županije bjelovarsko-bilogorske. Između ostaloga, na priredbi će nastupiti članovi plesnog kluba H-8 i Vedran Jagodić & HOT STUFF, a odigrat će se i odbojkaška utakmica učenika i članica Ženskog odbojkaškog kluba Bjelovar protiv osoba iz javnog i političkog života grada Bjelovara.

 

ŽIVIMO ŽIVOT BEZ NASILJA!

 

 

 

Poslušajte poruku Darka Kralja!



Stranica